Embodyness

De sportles in de frisse buitenlucht voor meer kracht, uithoudingsvermogen, souplesse én veerkracht. 
Een complete work-out maar dan wel op je eigen niveau.

Voorop staat bewegen met plezier in de buitenlucht

Een training die

bestaat uit specifieke oefeningen om jouw lichamelijke en geestelijke mogelijkheden te versterken. Oefeningen gebaseerd op dagelijkse bewegingen, mindfulness, yoga, fysio/oefentherapie, natural movement en bootcamp (light) afgewisseld met hardlopen of powerwalk.

Voordelen van Embodyness

 • in de buitenlucht
 • kleine groep
 • begeleiding door fysiotherapeut/oefentherapeut Mensendieck
 • fitter worden
 • veel variatie voor het hele lichaam

Wil je

 • sportief gezond bewegen
 • bewust bewegen, ademen en ontspannen
 • meer bewegen zonder over je grenzen te gaan
 • tijdens of na therapie/revalidatie blijven bewegen
 • veel variatie en plezier
 • in een kleine groep aan de slag
 • minder klachten van bijv. pijn, artrose, fibromyalgie
 • lekker bewegen om je lichaam beter te leren kennen

Het Wandelbos

Sporten in een prachtige stadbos. Door de natuur, een groot grasveld, het bekende prachtige bruggetje en zelfs de speeltuin is het de perfecte plek voor de Embodyness trainingen. Je kunt hier elke week op een vaste tijd trainen, perfect om er een gezonde gewoonte van te maken.

Ontdek hoe elke week een gevarieerd uur buiten bewegen jou helpt. Een fijne combinatie van matig intensieve inspanning en ontspannen in een kleine groep. Bewuste en gezonde bewegingen die we nodig hebben om ons lijf en brein gezond en fit te houden. Embodyness is soepel en fit blijven fysiek én mentaal binnen jouw mogelijkheden.

Begin je dag met sporten

Of je nu moet werken, je de kinderen net naar school hebt gebracht, een vrije dag hebt of … Aan het begin van de dag een uurtje buiten sporten maakt je echt lekker wakker. Je begint de dag met een leeg hoofd en ontspannen lichaam. En je krijgt er extra energie van.

Elke dinsdag van 9 tot 10 uur iin het Wandelbos, verzamelpunt is bij het grasveld vlak voor het Wandelbos.

Embodyness - a movement practice

Een unieke training in het Wandelbos.
 

Ga je snel over je grenzen, wil je meer bewegen maar lukt dat niet, bootcamp of sportschool te zwaar of past het niet bij je? Is niet alleen beweging maar ook ontspanning nodig? Kom dan eens het buiten bewegen in de Embodyness beweeggroep ervaren.

Een proefles altijd gratis om zo een goed beeld te krijgen door zelf ervaren.

 • Dag: Elke dinsdag van 09:00 tot 10:00 uur.
 • Locatie: Wandelbos
 • Kosten: Proefles: altijd gratis. Losse les: €12,50,- 13 wekenkaart: €150
 • Aanmelden:  janneke@basisinbeweging.nl, via het contactformulier of stuur een Whatsapp bericht naar 06 41373006

Ervaringen

5/5

Ontspanning door inspanning, geeft voor mij rust in het hoofd. Ik begin met meer energie aan de dag. De natuurlijke omgeving draagt daar voor een groot deel aan bij net zoals jouw natuurlijke rust die je overbrengt op anderen. Al weet je ons ook uit te dagen en dat is de volgende dag vaak te merken.​

Lotte

5/5

Embodyness is een ontspannende, bewuste manier van bewegen midden in de natuur van Tilburg. Na een uur heel diverse oefeningen voor verschillende delen van het lichaam, voel ik me iedere keer helder in contact met mezelf en mijn omgeving!

Jeannette

5/5

Het gevoel van een totale work-out zonder de spierpijn achteraf.

Ilse

Ik voel me écht wakker na de training.

Saskia

Over

Janneke is de buitenfysiotherapeut en de trainster van deze groep. De kracht is dat ze beweging als middel gebruikt om fysieke, emotionele en mentale vaardigheden te trainen. Janneke is oefentherapeut Mensendieck en fysiotherapeut en weet alles van pijnvrij en natuurlijk bewegen en hoe belangrijk bewegen is voor je mentale gezondheid.

Voorop staat bewegen met plezier (happiness) in de buitenlucht. Daarnaast is het belangrijk dat je een goed gevoel krijgt van bewegen. Een gevoel van geluk, blijfheid en voldoending. Bewust bewegen en ontspannen. Bewegen en vooruitgaan met niet alleen het lijf maar ook mentaal en emotioneel. 

Embodyness is ontstaan uit de visie over de invloed van bewegen op de fysieke en mentale gezondheid.

Met deze beweeggroep gaan we op weg naar een gezonder en vitaler Midden-Brabant.

Wil jij letterlijk en met aandacht in beweging komen? Dan is Embodyness geschikt voor jou!

Klachten zijn geen vereiste om mee te doen. Sterker nog voor iedereen die het lekker vindt met aandacht en buiten te bewegen is deze beweeggroep geschikt. Het enigste wat telt is dat je een uur rustig kunt bewegen.

In een kleine groep buiten bewegen voor een vitaal en gezond leven. De intensiteit ligt tussen therapie en sport in. Elke week staat een driehoek van een fysieke, emotionele en mentale vaardigheid centraal in de oefeningen. (naar voorbeeld van Intelligent bewegen van SPAT verandert)