Floorliving

Mijn floorliving uitdaging van November!

Zoals ik eerder al schreef over het zitten op de grond en het jaren geleden al regelmatig deed. Afgelopen maand heb ik mezelf uitgedaagd om veel op de grond te zitten thuis. Ik heb maar 1 a 2x op de bank gezeten met voorlezen aan de kinderen.

Hoe ik dan zat? Gewoon op het vloerkleed, op een meditatiekussen, een zitkussen of een soort vloerkussen met mini rugleuning. En het bevalt zo goed dat van mij de bank de deur uit mag.

Er is eigenlijk over de maand niet zo heel veel te schrijven. Het ging gemakkelijk en ik had geen behoefte aan de bank. De routine van op de bankploffen was er snel uit. Alleen de kinderen vroegen regelmatig waarom ik niet gewoon op de bank kwam voorlezen. En dat snap ik wel want op de bank is er voor ze iets meer ruimte om lekker naast me te komen zitten.

Ben ik dan nu veel soepeler, sterker, mobieler etc? Een stukje ja, de laatste maanden had ik met mijn rechter heup moeite in kleermakerszit te zitten en dat gaat bijna weer helemaal goed. Verder geeft het gewoon wel een fijn gevoel om zo dynamisch te zitten. Waar het fijne gevoel precies in zit kan ik niet omschrijven. Dat is echt ervaren. En deels redeneer ik heel praktisch: als er weinig tot geen verschil is in gevoel tussen bankhangen en vloerzitten dan dus vaker vloerzitten. Daarvan weet ik dat het goede variatie aan mijn lijf geeft. 

Heb jij wel eens geprobeerd af en toe of vaker op de grond te zitten? Lukt het of kom je nog hindernissen tegen? Stel je vragen gerust, ik vind het leuk mee te denken. 

Opgevallen is dat als ik waar dan ook een fijn plekje heb gevonden ik daar steeds weer ga zitten. Ik lijk wel een echt mens en dus een gewoontedier 😉 
Als je dat bij jezelf merkt wat doe jij dan?
> dat gewoontedier blijven als je weet dat je nog steeds voldoende afwisselt en de gewoonte geen kwaad kan
> direct aanpassen want je wilt geen gewoontedier zijn

Nee mijn antwoord ga ik niet geven. Beide opties zijn helemaal prima zolang je jezelf maar even bewust bent van wat je doet en waarom je die keuze maakt.

Heb je nog tips voor me wat betreft het creëeren van fijne floorliving plekjes in de woonkamer? Wat is jouw toptip qua zithouding, kussen, bankje etc? Contact