Over

De regie over lijf en leven

Ik ben Janneke, de buitenfysiotherapeut, oefentherapeut Mensendieck, vrouw van en moeder van 2 kinderen.

Met ruim 20 jaar ervaring als oefentherapeut Mensendieck en 15 jaar als fysiotherapeut is mijn werkwijze steeds verder ontwikkeld. Ik word vrolijk van het kijken naar iemand als persoon (holistische kijk) en het geven van kennis en inzicht in de werking van het eigen lijf.

Mijn doel is altijd geweest om mezelf overbodig te maken. Want als je zelf weet wat je kan doen heb je mij zelden tot nooit meer nodig. Ik help iedereen graag op weg door behandeling, oefeningen, coaching en advies.

Over Janneke en natuurlijk gezond in beweging

Beweging is er voor iedereen, voor iedereen is er beweging.

Janneke de Jong – de Vries ~ de buitenfysiotherapeut

Vooruit in beweging

In april 2018 heb ik Basis in Beweging opgericht zodat ik samen met iedereen de oorzaak van de klachten op kan zoeken. En elke sessie kan aanpassen naar wat het beste bij je past. Elke behandeling, coaching en advies heeft als kern om weer pijn, stressvrij en gezond te kunnen bewegen. Zodat je fysiek en mentaal weer fit en energiek wordt.

Ik loop als het ware een stukje mee en help daar waar het nodig is. Want je doet het zelf maar hoeft het niet alleen te doen. Vaak gaan we letterlijk al wandelend behandelen. Buiten zijn is essentieel in gezondheid en dus in herstel.

Afgelopen jaren heb ik veel cursussen en opleidingen gedaan. Waardoor ik nu een holistische aanpak heb waarmee ik kijk naar huidige klachten in relatie tot oude blessures, ziekten en bijvoorbeeld stress. En kunnen we samen alles de aandacht geven die het nodig heeft.

Bezieling

Wil je nog wat meer lezen? De Bezielde hulpverlener heeft een portret van mij gemaakt. Lees hier meer over mijn bezieling.

Opleidingen:

 • Oefentherapie Mensendieck
 • Fysiotherapie
 • Oedeemfysiotherapie
 • Arbeidsfysiotherapie
 • SPAT verandert coach
Aangevuld met onder andere:
 • Mindful walk voor fysiotherapeuten
 • Functioneel coachen
 • Explain Pain Course van Lorimer Moseley
 • Natural movement and physiotherapy
 • Triggerpoint Reset Methode
 • Hyperventilatie en disfunctioneel ademen
 • Medical taping
 • Sportmassage