Natuurlijk gezond in beweging

De regie terug pakken over je lijf en leven. Fitter, energieker en lekker in je lijf voelen door (weer) te kunnen doen wat je wilt. Daar help ik je bij via pijn en stressvrij bewegen. En soms help ik je op weg met bijvoorbeeld lymfedrainage. Waardoor gezond in beweging komen weer leuk wordt en je zowel fysiek als mentaal vooruitgaat.

Over Janneke en natuurlijk gezond in beweging

Janneke

In april 2018 heb ik Basis in Beweging opgericht zodat ik samen met ieder persoon de oorzaak van de klachten op kan zoeken. En elke sessie kan aanpassen naar wat het beste bij diegene past zodat het resultaat maximaal en duurzaam is. Zodat ieder gezond in beweging komt zoals in het leven past.

Elke behandeling, coaching en advies heeft als kern om weer pijn, stressvrij en gezond te kunnen bewegen. Zodat vooruitgaan leuk en gezond is. Zodat je fysiek en mentaal weer fit en energiek wordt.

Waarom doe je wat je doet?

Deze vraag kreeg ik een keer van een klant. En ik vond het wel een mooie vraag om mijn antwoord hier te delen.

Opgegroeid aan de rand van een dorp in het groene hart van de Randstad. Mijn jeugd bestond uit veel buitenspelen, in de groentetuin rommelen, met een bootje over de vele slootjes varen en overal op de fiets heen (moeten). Beweging, buitenzijn en gezonde voeding waren een vanzelfsprekendheid.

Door mijn studies (oefentherapie Mensendieck en fysiotherapie), werken, vrijwilligerswerk & reizen (Peru) en in de stad gaan wonen ontdekte ik dat het niet vanzelfsprekend is.

Specialiseren

In mijn vak is het heel gewoon om je te specialiseren. Dus jaren heb ik gezocht naar wat mij past. Ik veel cursussen gevolgd van bekkenpijn tot disfunctioneel ademen, oedeemfysiotherapie tot arbeidsfysiotherapie en van medical taping tot natural movement.

Er is heel veel dat ik leuk vind, alleen vond ik niets waar ik me echt helemaal in wilde specialiseren. Tot ik merkte dat ik steeds weer bij bewegen uitkwam en bij de persoon achter de klachten. Mij fascineert het enorm wat we dagelijks aan beweging doen en nodig hebben. Daar zit heel vaak een groot verschil in. Dat heb ik persoonlijk ook ervaren. Toen ik zowel mentaal als fysiek niet zo lekker in mijn vel zat deed ik liever minder dan meer.

Eigen regie

Bewegen als ingang naar meer vitaliteit, naar ontspanning, gezondheid en eigen regie over het leven. En dan niet bewegen als sporten maar stap voor stap in beweging komen fysiek en mentaal. Bewegen zoals bij ieder persoonlijk past en in de eigen omgeving. Persoonlijk ben ik bijvoorbeeld niet sportief, wel beweeglijk.

Mijn moto is dan ook: Beweging is voor iedereen, voor iedereen is er beweging.

Zo ben ik tot Basis in Beweging gekomen. Ik kijk nu samen met mijn klant wat er aan beweging is en wat er nodig is om vooruit te gaan.

Het is ook lang niet altijd nodig meer te gaan bewegen, soms is het belangrijker anders te gaan bewegen.

Nu combineer is alles wat ik heb geleerd. Ik kijk naar de persoon als geheel en niet alleen naar de klacht. Wat zijn de wensen en doelen. Wat is er nodig, wat is mogelijk en welke behandeling en beweging past daarbij.

Het kan nodig zijn om met lymfedrainage herstel en ontspanning in lijf en hoofd in te zetten. En daarnaast helpen beweegsessies om binnen en buiten de eigen beweging te vinden. Beweging aan je eigen omgeving koppelen en (weer) leuk plus passend te maken.

De kern van wat ik doe is toch wel:
  • Ontspanning fysiek en mentaal
  • Buiten en dan vooral natuur
  • Beweging fysiek waardoor ook mentaal beweging ontstaat
  • Samen werken aan vooruitgang
  • Zonder prestatiedruk pijn en stressvrij bewegen

De effecten van behandeling en coaching in de eigen omgeving en vooral buiten zijn zo groot en blijvend. Dat is waarom ik doe wat ik doe.

Bezieling

Wil je nog wat meer lezen? De Bezielde hulpverlener heeft een portret van mij gemaakt. Lees hier meer over mijn bezieling.

Opleidingen:

– Oefentherapie Mensendieck
– Fysiotherapie
– Oedeemfysiotherapie
– Arbeidsfysiotherapie
– SPAT verandert coach

Aangevuld met onder andere:

– Functioneel coachen
– Explain Pain Course van Lorimer Moseley
– Natural movement and physiotherapy
– Triggerpoint Reset Methode
– Hyperventilatie en disfunctioneel ademen
– Medical taping
– Sportmassage