Mogelijkheden

Wil je zelf meer doen om echt helemaal van je vermoeidheid, pijn en stress af te komen? Én zelf weten hoe je herhaling kunt voorkomen? Ontdekken wat echt gezond bewegen is?

Weinig klachten, regelmatig wat stress of pijn of continu vermoeidheid, spanning of andere klachten. In elke situatie kun je jezelf echt beter voelen, meer bereiken. En dat zonder bijvoorbeeld (extra) sporten, wekelijkse massages of dry needling.

Samen vinden we de mogelijkheden om echt vooruit te gaan met je gezondheid. Met een gezonde makkelijke manier van bewegen, met inzicht krijgen in hoe je lijf werkt en oude gewoontes te doorbreken. Zo pak je de regie terug over je gezondheid, los je je klachten op en kun je weer vrij bewegen.

Er zijn verschillende mogelijkheden om via bewegen stappen vooruit in je gezondheid te maken. Mijn methode van beter bewegen is gebaseerd op natuurlijk bewegen ondersteund met oefentherapie Mensendieck, fysiotherapie, oedeemfysiotherapie en arbeidsfysiotherapie.


1-op-1 behandeling

Jij bent degene die de klachten ervaart en dus ook de enige die kan bepalen of je er iets aan wilt doen. Beter, meer en gezond bewegen is voor iedereen mogelijk. Er is dus geen “minimum eis” aan hoeveelheid pijn, klachten of beperkingen die je moet ervaren voordat je er iets aan kunt gaan doen.

Tijdens de adviessessie bespreken we je klachten, hoe je dagelijks leven er uit ziet, wat je wensen en doelen zijn. Dan kan ik bepalen of en wat ik voor je kan betekenen. Pas als we beiden voldoende mogelijkheden voor behandeling zien gaan we van start.

Naast losse behandelingen zijn ook trajecten mogelijk.
– Mini traject van 2-3 sessies o.b.v. “Meer bewegen in 5 stappen”
– Beter traject van 4-5 sessies
– Super traject van 10-12 sessies

Basis in Beweging
Altijd bij jou aan huis, op kantoor of online.

In de 1-op-1 sessies kunnen naast beweegtherapie ook manuele lymfedrainage, triggerpoint reset, taping of massage gebruikt worden ter ondersteuning van ontspanning, mobiliteit of pijnvermindering.

Deze individuele sessies zijn meestal buiten of bij je thuis of op kantoor. Deze sessies kunnen in aanmerking komen voor vergoeding door je aanvullende zorgverzekering.

Wat zeggen anderen

“In 8 weken zou Janneke mij leren meer uit mijn wandelingen te halen. Dat is gelukt!

Echt ongelofelijk wel effect er in die korte tijd te behalen is.”

Jessica > Problemen met wandelen

“Wat hebben kleine oefeningen toch een groots effect. Gecombineerd met de nieuwste Triggerpoint Reset Technieken zoveel meer controle over mijn pijn en beperkingen.”

Suzette > Rugproblematiek en postraumatische dystrofie

“Makkelijke en leuke bewegingen echt afgestemd op mij. Daarmee heb ik nu een gezonde vervanging voor mijn slechte gewoontes van eten en netflixen”

– Ilse, leefstijlklachten


Blote voeten wandeling

Gezond bewegen door wandelen op blote voeten. Kom de voordelen van vaker op blote voeten lopen ervaren in een wandeling. De voeten versterken door meer op blote voeten te lopen heeft enorme gezondheidsvoordelen. Deelname is gratis, wel vooraf aanmelding wegens beperkte plek. Schrijf je in voor de beweegmail en dan ben je altijd als eerste op de hoogte van de nieuwe wandeldatum.

Bij goed weer en fijne ondergrond op blote voeten. En schoenen zijn altijd welkom.

De wandelingen zijn rond Tilburg.

Woon je niet in de buurt en wil je dat ik een blote voeten wandeling voor je organiseer? Geen probleem, vraag naar de mogelijkheden en de kosten via janneke@basisinbeweging.nl

Wat zeggen anderen?

Een heerlijke frisse start van het weekend!

Naast mijn zittende werk en het fitnessen vind ik wandelen in de natuur erg prettig. Daarboven op wandel ik graag op blote voeten maar dat kan lang niet altijd of overal en dan is zo’n blote voeten wandeling met ‘gelijkgestemden’ een welkome afwisseling.

Louis

Zo eenvoudig om via mijn voeten aan m’n gezondheid te werken. Nooit gedacht dat zoiets simpels zo een groot effect zou hebben. Wel even wennen aan vaker vieze voeten en soms pijnlijk door onverwachte ondergrond (zoals eikels).

– H


Workshop

In een cursus of workshops leer je meer over natuurlijk bewegen en pijn of natuurlijk bewegen voor een bepaald deel van je lijf. Verschillende bewegingen leren die je makkelijk kunt toepassen buiten de cursus en workshops om. Je leert steeds gezonder bewegen en zo hoe je controle over eventuele klachten of over het voorkomen ervan hebt. Lees verder onder workshop en/of online workshop.

Heb je een groep waarvoor je eenmalig een workshop natuurlijk bewegen wilt. Vraag via janneke@basisinbeweging.nl naar de mogelijkheden en kosten.

Wat zeggen anderen?

Dankjewel voor de workshop, deze voldeed geheel aan mijn verwachtingen en was ook heel erg leuk gegeven.Ook bedankt voor de handout zodat ik hiermee thuis nog wat kan blijven oefenen.

– L > workshop “Soepele voeten, soepel lijf”

Ik kan weer VOORUIT!

– Mw. R > workshop “Soepele voeten, soepel lijf”

De workshop was leuk en interessant om weer terug te gaan naar de basis van de functie van de voet. 

– Saskia > workshop “soepele voeten, soepel lijf”