Over

Natuurlijk gezond in beweging

“De beste mogelijke resultaten behalen door naar jouw klachten, situatie en omgeving te kijken. Zo zoeken we de echte oorzaak en behandelen niet alleen het symptoom. Dit bespaart je tijd en energie terwijl je natuurlijk gezond in beweging zal zijn, je jezelf fitter en energieker gaat voelen”

Over Janneke en natuurlijk gezond in beweging

Over

Al jaren werk ik in diverse praktijken voor fysiotherapie en oefentherapie Mensendieck. Naast dat het me veel ervaring oplevert, roept het ook een aantal steeds terugkerende vragen op. Hoe vaak gebeurde het niet dat ik een bepaalde verwachting over het verloop van de behandeling had. En dat het heel anders liep. Dan dacht ik dat iemand in bijvoorbeeld 6 weken volledig pijnvrij zou zijn. Vervolgens was er 12 weken en diverse behandelaars en behandelmethoden verder nog nauwelijks vooruitgang. Regelmatig kon ik het niet verklaren waarom er zo weinig vooruitgang was.

Patronen

In de loop van de tijd begon ik patronen te zien. Ik zag dat zelfs de meest trouwe oefenaars moeite hadden om in de praktijk te laten zien welke oefeningen ze deden en hoe ze die deden. Met houdingen net zo, dan was men bij herhaling in de praktijk enorm aan het zoeken hoe bijvoorbeeld de zithouding ook al weer ging.

De vertaling tussen praktijkruimte en de situatie thuis en op het werk bleek een grote stoorzender in het goed (blijven) uitvoeren van oefeningen en houdingen. Als ik eens bij iemand op het werk was om mee te kijken en te adviseren dan ging het corrigeren van houding en beweging veel beter. Dan was er ook een veel snellere vooruitgang en bleef de vooruitgang ook behouden. Het resultaat van de behandeling bleek veel duurzamer te zijn bij behandeling in de eigen omgeving.

Holistisch

Na lange tijd te hebben getwijfeld, heb ik in april 2018 de sprong gewaagd en Basis in Beweging opgericht zodat ik samen met mensen de oorzaak van de klachten op kan zoeken. En vervolgens die oorzaak op lossen op de manier die het beste bij de persoon past zodat het resultaat maximaal en duurzaam is. Ook heb ik voor een aantal cursussen gekozen die niet zo standaard zijn binnen de fysiotherapie en oefentherapie. De cursussen versterken mijn complete en holistische manier van werken. Pijnklachten kunnen zoveel verschillende oorzaken hebben dat ik graag meer kennis heb om sneller te zien vanuit welke kant het herstel ingezet kan worden.

Zodat de perfecte balans ontstaat tussen behandeling, coaching en men zelf opnieuw klachten kan voorkomen. Zo kom je letterlijk en figuurlijk natuurlijk gezond in beweging.

De naam

Basis in Beweging is als naam natuurlijk niet toevallig. Er is een basis aan beweging nodig voor gezondheid. Er zijn basis bewegingen. Basis staat ook voor je eigen basis van waar uit je gaat bewegen. Welke houding neem je aan, dus houding als basis voor beweging. Welke basis is er nodig voor een goede beweging.

Basis in Beweging staat voor een persoonlijke benadering, voor praktische en duurzame oplossingen en voor gerichte en eerlijke adviezen.

Praktijk

Daarnaast is Basis in Beweging een pop-up praktijk, de praktijk komt naar je werk, je huis, het park om de hoek. Net afhankelijk van waar je bent en wat er nodig is. Oefenen gaat vaak heel goed buiten in bijvoorbeeld een park, voor bijvoorbeeld onderzoek of lymfedrainage is privacy van een kamer nodig. Dit scheelt je reistijd, wachttijd, je weet gelijk hoe de oefeningen, houdingen en bewegingen in je eigen omgeving gaan en zijn veel makkelijker toe te passen en vol te houden.

Basis in Beweging werkt zowel voor particulieren als voor bedrijven en maakt geen onderscheid in tarieven of behandelingen. Ik heb geen contracten met zorgverzekeraars (wat je zorgverzekeraar vergoed kun je het beste even nakijken in je polisvoorwaarden).

Door mijn verschillende werkervaringen, opleidingen en cursussen kijk en denk ik mee in de meest ideale oplossing voor elke individuele situatie.

Opleidingen:

– Oefentherapie Mensendieck
– Fysiotherapie
– Oedeemfysiotherapie
– Arbeidsfysiotherapie
– SPAT verandert coach

Aangevuld met onder andere:

– Functioneel coachen
– Explain Pain Course van Lorimer Moseley
– Natural movement and physiotherapy
– Triggerpoint Reset Methode
– Hyperventilatie en disfunctioneel ademen
– Medical taping
– Sportmassage