Over Janneke in het kort > de buitenfysiotherapeut, oefentherapeut Mensendieck, vrouw van en moeder van 2 kinderen, graag buiten, gek op de zon, bij vlagen creatief, chaos in mijn hoofd, gestructureerd in doen, niet sportief en wel (bijna) altijd in beweging.

En iets langer: Opgegroeid tussen de bollenvelden bij de Keukenhof. Altijd buiten spelen, met een bootje in de sloot en in het weekend (verplicht) wandelen in de duinen, bos of aan het strand. Voor mij heel normaal en nooit bij stil gestaan.

Tot ik de ideeën kreeg over fysiotherapie en oefentherapie aan huis zonder praktijkruimte. Bij die ideeën ging ik nadenken over alle verschillende leefomgeving. Daarna zat ik na 2 zwangerschappen niet goed in mijn vel en ging ik veel wandelen. In die wandelingen zocht ik zonder nadenken de plukjes natuur in mijn omgeving op. Pas toen werd ik me echt bewust van de (grote) behoefte aan natuur, buiten zijn en bewegen.

Toen ook cliënten merkten dat wandelend kennismaken en behandeling in eigen omgeving zo waardevol was. Toen begon het pad naar mijn ontwikkeling tot de buitenfysiotherapeut®

Herstel: Je doet het zelf maar hoeft het niet alleen te doen.

Janneke

Met 20+ jaar ervaring als oefentherapeut Mensendieck en 15+ jaar als fysiotherapeut is mijn werkwijze steeds verder ontwikkeld. Ik word vrolijk van het kijken naar iemand als persoon. Het samen nadenken over wat er aan de hand is en mogelijkheden zoeken. En ook word ik vrolijk van het geven van kennis en inzicht in de werking van het eigen lijf en dat in samenspel met het hoofd.

Mijn doel is altijd geweest om mezelf overbodig te maken. Want als je zelf weet wat je kan doen heb je mij zelden tot nooit meer nodig. Ik help je graag op weg door oefeningen, coaching, behandeling en advies.

Ik loop letterlijk en figuurlijk een stukje mee en help daar waar het nodig is. Want je doet het zelf maar hoeft het niet alleen te doen. Vaak gaan we letterlijk al wandelend behandelen. Buiten zijn is essentieel in gezondheid en dus in herstel.

de buiten fysiotherapeut

Kosten

Als sinds het starten met Basis in Beweging werk ik zonder contracten met zorgverzekeraars. Je betaald de factuur aan mij en als je wilt (en aanvullend verzekerd bent) dien je hem in bij je verzekering voor gedeeltelijke vergoeding.

Sessie 30 minuten€40
Sessie 45 minuten€57,50
Sessie 60 minuten€75
Wandelgroep Energieplein€7,50 per les of 10 strippenkaart €60
Embodyness training€12,50 per les of 13 strippenkaart €150