Chanine Mureau

Mijn naam is Chanine Mureau en in eerste plaats ben ik ‘gewoon’ mens. Met alle kwaliteiten en kwetsbaarheden die daarbij horen. Mijn grootste zegeningen en uitdagingen zijn mijn 2 jonge dochters. Daarnaast staat mijn man aan mijn zijde. Sinds 2022 ben ik gestart met het vormen van De NatuurPraktijk Breda en het project Natuurlijkerwijs Gezond. Ik ben werkzaam als GZ- psycholoog, lichaamsgericht (trauma)therapeut en geef de ACT your Nature training. 

Vanaf jonge leeftijd ben ik al nieuwsgierig hoe de ‘mens’ in elkaar steekt. Mijn grootste onderzoeksvraag: ‘Wat is normaal?’ Ik ben erachter gekomen dat eigenlijk heel veel normaal is. Het normaliseren van gedrag en patronen, vind ik dan ook een belangrijk onderdeel in mijn werk. Echter kunnen patronen soms wel zorgen dat je van je kern afraakt en zo ook het contact met je ‘zelf’. Dit veroorzaakt (mentale en/of fysieke) klachten. Het herstellen van de balans tussen denken, voelen, handelen, is mijn inziens een belangrijk onderdeel om weer flexibeler in het leven te staan.

Dit kan op verschillende manieren. Mijn insteek in het werk is holistisch. Dat betekent dat ik uitga van het zelfherstellende vermogen van de mens en dat dit op verschillende manieren bereikt kan worden. Bijvoorbeeld door te werken aan: verbeteren van de connectie tussen lichaam en geest, het weer veilig gaan voelen in het eigen lijf, leren begrijpen van de klachten en hoe je lijf werkt, de rol van je hoofd/ verstand daarin, bewustwording van het patroon in relaties en gedragsverandering, leren herkennen van je waarden. Maar ook door bewegen, de juiste voeding en een gezond dagritme. En niet te vergeten de natuur. Want de natuur helpt ons om in ons lijf en gevoel te komen. Het is onze ‘oude’ vriend en heeft een positief effect op ons stress-systeem. Wij zijn natuur en graag ondersteun ik mensen om weer terug te komen bij hun ware natuur. 

De praktijksite: www.denatuurpraktijk.nl. Meer weten? Mail info@denatuurpraktijk.nl

Projectsite: www.natuurlijkerwijsgezond.nl

Meer lezen bij de Natuurpraktijk Breda

Basis in Beweging en de Natuurpraktijk hebben een holistische insteek. Lichaam en geest staan met elkaar in verbinding. De natuur helpt ons daarbij, daarom zijn veel van de behandelingen buiten in de natuur.

Janneke en Chanine zijn het samen eens, door bewegen kun je hoofd en lijf weer meer in contact brengen met elkaar. Het is een essentieel onderdeel. Om die reden gaat Janneke starten met een reeks van 4x een buitensessie 1,5 u (mild) bewegen, met als doel meer connectie tussen hoofd en lijf. Daarna gaat men bij Chanine verder met de psychische begeleiding en coaching. Zo vormen 2 interventies één geheel bij bijvoorbeeld burn-out, trauma, angst- en paniekklachten.

Ramen van een gebouw in Neurenberg, Duitsland

Carla van Klink

Carla en Janneke vormen samen het kernteam van de buitenfysiotherapeut®. Het samenwerken bestaat uit met z’n tweeën o.a. scholing geven aan collega therapeuten. Het verbinden van gezondheid en natuur in verschillende activiteiten. Van behandeling tot dagretreat.

Powerwalk gebruik ik bij de Embodyness lessen en trajecten. Aan de Powerwalk trainers geef ik bijscholing over blessurepreventie en natuurlijk bewegen.
De kracht van natuur voor mens, gezondheid en maatschappij.
Bij voetentraining bieden ze hele mooie online trainingen aan voor de voeten maar wel met oog voor het hele lichaam.
Coach bij SPAT verandert – specialist in beweging en duurzame gedragsverandering.