Wonderschoon in het bos

Wonderschoon in het bos staat een kerstboom. Die staat daar fier recht op, mooi groen te wezen. Zelf laat ik hem daar staan en heb ik wat beweging in mijn “kerstrituelen” gebracht.

Beweging in de kerstrituelen

Welke beweging ik dan heb gemaakt? Al een paar jaar zijn we met duurzaamheid bezig. Niet alleen doe ik dat met mijn bedrijf Basis in Beweging maar ook prive. Dit jaar kon de kerstboom vervangen worden. Zo hebben we een avocadoplant staan die momenteel erg zielig is, die heeft mijn oudste dus mooi versierd. De jongste wilde een kerstboom van een soort draadstaal versieren.

Wonderschoon in het bos

Die kerstboom staat zo wonderschoon in het bos. Waarom zou ik hem daar weg halen als hij in de aarde het hele jaar mij kan helpen.

Nu denk je misschien: hoe helpt een kerstboom mij het hele jaar?

Het inkoppertje is natuurlijk de zuurstof die hij produceert en de CO2 die hij opneemt. Verder zijn bomen de natuurlijke airco in de zomer, ze produceren stofjes waar onze weerstand beter van word en het zien van groen verminderd spanning en stress.

Door de bossen te laten staan gaat dit proces lekker dag in en dag uit door. Die lichtjes hang ik dus wel in die fijne of zielige kamerplant. Moet jij nu ook die overstap maken? Nee hoor, duurzaamheid is belangrijk maar wel stap voor stap.

Stap voor stap in beweging

Ga na het lezen van dit stuk eens een eindje wandelen. Loop dan eerst een paar honderd meter stevig door en ervaar wat dit voor je doet. Loop dan eens een paar honderd meter heel rustig stap voor stap. Ervaar wat dit voor je doet.

Wat houdt je langer vol, waar ben je meer bewust van en wat voelt prettiger.

Dit kan een indicatie zijn van hoe veranderingen maken voor jou het beste werkt. Is snel doorlopen prettig dan kun je vaak ook sneller veranderingen doorvoeren. Merk je dat stap voor stap je beter doet dan is rustig verandering voor verandering doorvoeren beter.

Voorbeeld

De kerstboom is nu het voorbeeld van de stap die ik nu heb gemaakt. Andere stappen die ik bijvoorbeeld afgelopen jaren maakte: auto inruilen voor de bakfiets, buiten en aan huis bij de mensen werken (duurzamer voor de gezondheid), meer verpakkingsvrij boodschappen doen, met oefentherapie minder kunstmatige materialen gebruiken en nog meer de omgeving en het eigen lijf inzetten. Andere stappen zijn bijvoorbeeld geweest: steunen van Natuurmonumenten voor het behoud van de kwetsbare natuur. En inmiddels 18 bomen gedoneerd via Trees for All voor meer bos in en buiten Nederland.

Jouw stap

De duurzaamheid gaat nu op meeste vlakken goed. De komende tijd is mijn beweging richting De Buitenfysiotherapeut gestructureerd neerzetten en gaan overdragen aan collega’s middels cursussen.

Heb jij een stap die je komende tijd wilt gaan maken? Denk breed op prive, werk, sport, hobby vlak. Dat kan zijn van duurzaamheid tot persoonlijke ontwikkeling tot een nieuwe baan. Welke beweging mag je gaan maken en welke stappen zijn daarvoor nodig?

Dit kun je heel mooi via letterlijk beweging in beeld gaan krijgen. Dit kan tijdens een wandeling zelf je gedachten over de vraag laten gaan. Het kan ook samen in een beweegsessie, we maken eerst kennis en dan ontwerp ik een beweegsessie waarin jij letterlijk en figuurlijk stappen kunt gaan maken. Meer weten? Neem contact op of plan direct een kennismaking in.

Beweeginspiratie

Inspiratie voor beweging in je feestdagen nodig? Meld je aan voor de beweegmail (dan stuur ik je de kerst beweeg bingo ook toe), bekijk de video voor de oefening “de kerstboom” of lees een van de eerdere blogs: